lørdag, august 1

Kong Sponheim av selvforherlighetens rike

Den ubestridte selvoppnevnte kongen av norsk politikk, Lars Sponheim, fornekter seg ikke. Denne gangen er det Høyre som skal "tas" - En stemme til Høyre er en stemme til FrP, tordner Sponheim i dagens Verdens Gang.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=555998

Tidligere har Sponheim uttalt at han heller ønsker Jens enn Jensen som statsminister, og at det er helt umulig å støtte en regjering hvor FrP er deltager.

Jeg må innrømme at det er god lesning når Lars i ren Lucky Lukestil snur seg raskere enn sin egen skygge, tar et godt grep om våpenarsenalet, og skyter i alle retninger fra sitt vaggende hofteparti. God underholdning? Uten tvil. Noen som helst form for politisk realisme? Lang der i fra.

Vi snakker altså om en mann som fronter et parti på størrelse med alkoholinnholdet i en kald pils, kjøpt på aker brygge. Pluss, minus, fire prosentpoengs oppslutning. Det at et slikt parti skal kunne avgjøre om man får en borgelig eller sosialistisk regjering etter 14. september er en skremmende udemokratisk tanke.

Venstre, eller Kong Farao Lars den Store av sitt eget forvokste selvbildes parti, som han selv nok liker å kalle det, har en ufortjent stor innflytelse i norsk politikk. Lars prøver å "skremme" til seg velgere fra Høyre, ved å si at en stemme til Høyre er en stemme til FrP. Vel, om dette er en "taktikk" som fungerer får tiden vise, men jeg er rimelig sikker på at dette er en total skivebom.

Borgelige velgere ønsker en regjering av FrP og Høyre. Dette sier seg selv, når man på meningsmålingene ligger på godt over 40 % oppslutning, disse to partiene samlet sett. Hva Venstre med sine 4 % innbiller seg de kan oppnå med å rakke ned på de partiene som deler hans syn på rammevilkår for små og mellomstore bedrifter, valgfrihet for enkeltindividet, og en kraftig satsning på kunnskap i skolen, ja det aner ikke jeg.

Det eneste som er sikkert, er at borgelige velgere må vende Venstre ryggen 14. september. Bare på denne måten er vi garantert et regjeringsskifte til det beste for folk flest i Norge. For en stemme på Kong Lars, kan fort bli en stemme for fortsatt statsminsister Jens Stoltenberg.

14 kommentarer:

  1. Ta det med ro Ole. Sponheim er "Solkongen" i moderne verson. Og Solkongen uttalte jo i sin tid "Staten det er jeg". Er det diktatoriske tendenser vi ser hos den selvhøytidelige oppblåste narren Sponheim? Tror nok det. Altså vil ikke det Norske folk ha ham, så SKAL de ha ham ifølge ham selv. Tror nok, desverre, at statsministeren etter valget fremdeles heter Jens jeg. Han har nok også ryddet plass i senga si til både "solkongen" og den selvhøydelige Høybråten.
    Hilsen
    Birger

    SvarSlett
  2. At Sponheim er en snørrhoven blei har vel de fleste fått med seg.men det er noe annet enn nazihora Siv.Skal bli artig hvis dere vinner valget,tenk hvor mange dere må sperre inne for å beholde makta.Det blir ikke få.

    SvarSlett
  3. Birger: Jeg håper folket velger bort Jens, den beste muligheten for å få dette til er å stemme FrP :-) Fortsatt god sommer til deg.

    Anonym 2: Beklagelig at du bruker begrep og ordspråk som faller på sin egen urimelighet. Politisk debatt bør føres på et saklig og sivilisert grunnlag.

    SvarSlett
  4. Hvordan kan bloggforfatter Ole Berget anklage andre for manglende skalighet når han har krydret hele innlegget med usaklig ad hominem-argumentasjon?
    Oppfordringen til "borgerlige" velgere tror jeg er misforstått - FrPs velgere tilhører nok i hovedsak en misfornøyd arbeiderklasse som har latt seg forføre av partiets populistiske retorikk. Ellers skjønner jeg virkelig ikke det udemokratiske i at et sentrumsparti i vippeposisjon kan være avgjørende for hva slags regjering vi får. Er parlamentarismen avskaffet i FrPs hoder? "All makt i denne sal" - totalt ukjent begrep?

    SvarSlett
  5. I slike stunder burde en ikke bli stum, men de dummes argumenter er vanskelig å forholde seg til. Ukvemsord burde en holde seg for god til og dømmende og nedstettende karakteristika er noe en kan holde for seg selv, eller til sine egne. Det passer seg ikke i den politiske sfære. Jeg er sikker på at norske borgere gjør det riktige valget 14. september. Sponheim vil nok også oppleve det. Takker for godt innlegg, Ole.

    SvarSlett
  6. Jeg mener fortsatt det er et demokratisk problem at et fireprosentsparti skal ha mer innflytelse enn hva oppslutningen tilsier. 2 stortingsrepresentanter og 4 regjeringsmedlemmer osv, er lite demokratisk i mine øyne.

    Selvsagt skal man videreføre parlamentarismen, men dette betyr ikke at parlamentarismen ikke har gjenomgått endringer tidligere, og at man kanskje bør vurdere endringer igjen i fremtiden. Investitur mener jeg ivaretar demokratiet på en god måte også :-)

    SvarSlett
  7. Det er ikke "lite demokratisk" så lenge FrP alene er et mindretall og FrP+H er et mindretall - da er det jo flertall for en annen politikk! Lurer på om ikke det var 3 regjeringsmedlemmer de greide å få ut av sine 2 representanter, men uansett: dette er heller et eksempel på fremragende realpolitikk fra Venstres side, og er en mulighet et sentrumsparti har. FrP er og blir et fløyparti og kan ikke forvente omfattende samarbeid på tvers av partigrensene. Sutringen om manglende inflytelse er i grunnen ganske patetisk.

    SvarSlett
  8. Det er du selvsagt i din fulle rett til å mene. Jeg er imidlertid glad vi har slått fast at vi ikke støtter er regjering vi selv ikke er deltager i. Tyngdepunktet på borgelige side ligger i aksen H-FrP. Det er ikke lenger akseptabelt at det desidert største partiet holdes utenfor det borgelige selsakap. Alternativene er derfor enkle etter 14. sept. Enten en regjering med AP eller en regjering med FrP. Sentrumsalternativet er dødt.

    SvarSlett
  9. Ryker Venstre under sperregrensen ryker flertallet av de borgerlige partiene og Frp. Det viser måling etter måling. Knapt en eneste måling har vært i nærheten av rent flertall for H og Frp. Alt dere oppnår er å dytte velgere over på Ap. Men når alt kommer til alt er det trolig det Frp vil. Det er jo mye morsommere å være i opposisjon til Ap enn å måtte stå inne for politikken som føres...

    SvarSlett
  10. Hei Anonym.

    FrP er mer enn klare for å gjennomføre, stå inne for, og praktisere vårt fornyelsespolitikk. Vi har forberedt oss så godt som over hodet mulig. Jeg gleder meg til lanseringen av 100-dagersplanen vår!

    Vi er rett og slett sultne på å forbedre, fornye og utvikle Norge, til det beste for folk flest :-)

    SvarSlett
  11. I аm rеallу enjoying the thеme/dеѕign οf уоur weblog.

    Dο yοu еνег гun intо
    any internеt bгowser сompatіbіlity issues?
    A ѕmall numbeг of my blog аuԁience haνе comрlаіned about my blοg nοt
    οperating coгrectlу іn Explorer but lоoks great
    іn Оperа. Do you have any suggestions to
    help fіx thіs іsѕue?

    http://www.dfw-taxicab.com/2011/06/οur-favоritе-lіnks/
    My website > best taxi In irving

    SvarSlett
  12. Niсe blog here! Alѕo your website loads
    up fast! What host are you using? Cаn І get yоuг affilіate linκ to yοur host?
    I ωish mу websіte loaded up as quiсkly аs
    yοurѕ lоl

    Check out my web site; tens machines

    SvarSlett
  13. I eνery timе emаіled this weblog pοst pagе to
    all my аssocіates, since if liκe to read it then my frіends will toо.


    my site; norman oklahoma roofers

    SvarSlett
  14. І аm curious tο find out what blog plаtfοгm you
    aгe uѕing? ӏ'm experiencing some minor security problems with my latest site and I would like to find something more safe. Do you have any suggestions?

    My web blog :: best cab company

    SvarSlett