torsdag, august 6

Temperaturen stiger - Valgkamp 2009

Mageplask fra regjeringen om oljevernberedskap, meningsmålinger, kulturopprør mot FrP og generell stemningsrapport fra stortingets korridorer. Nå braker det løs.

Oljevernberedskap - Etterpåklokskap holder ikke.

Det er triste bilder som ruller over mediene i forbindelse med oljeulykken i Langesund. FrP har i mange år ropt varsku i forbindelse med oljevernberedskapen i dette området, mens Regjeringen har sagt at beredskapen er god nok. Dette gjentok de senest i juni 2009, fra stortingets talerstol. Det at man nå har snudd er ikke annet enn pinlig for Erik Solheim, Helga Pedersen og Jens Stoltenberg. Det er for sent å komme med løfter i valgkampen når skaden allerede er skjedd.

Meningsmålinger

Det er kommet to nye meningsmålinger, en på NRK og en i dagens VG. FrP får henholdsvis 28 og 24 %. To knallmålinger. Høyre får henholdsvis 11 og 15 %. For de andre partiene så er det mindre utslag. Først vil jeg gjenta meg selv fra tidligere innlegg; målinger er målinger. Det som gjør disse målingene enda mer usikre, er at de er tatt opp i ferietiden, noe som gjør de mer usikkre med tanke på utvalget som har vært tilgjengelig. For FrP er dette selvsagt gode målinger, som inspirerer til å stå på enda hardere i ukene som kommer.

Kulturopprør mot FrP

Agurktidens store slager, kulturkampen, ser ut til å fortsette. I morgen lanseres den store kulturkampen mot FrP. Personlig føler jeg at denne debatten har blitt utdebattert i sommer, og der mitt personlige høydepunkt var når arbeiderpartimedlemmet Erik Fossnes Hanssen mistet fullstendig alt av normal folkeskikk i en radiodebatt med den mest sympatiske politikeren jeg noen gang har møtt, Per Arne Olsen. Man kan si mye og mangt om Per Arne, men at han er provoserende, det har jeg aldri hørt noen si.

Generell stemningsrapport fra stortinget

Det er tydelig at de andre partiene har oppdaget at det nærmer seg et valg. Nå er korridorer, kantine og fellesarealer på huset godt brukt. Det er en god og spent stemning. Vi er veldig fornøyd med den første statsministerduellen mellom Siv og Jens. Jens kom ikke med annet enn de vanlige argumentene om felleskap mot skattelette. Det Jens ikke forstår er at skattelette og velferd er to ting som henger sammen. Det er ingen motsetning mellom skattelette til folk flest og en verdig eldreomsorg. Det er ingen motsetning mellom skattelette for bedrifter og næringsliv, og det å skape arbeidsplasser for å sikre velferden. Tvert i mot, dette henger sammen.

Svært god dag i "FrP-land", terningkast 6!

2 kommentarer:

  1. Har dere beredskap for dirty tricks fra NRK ?
    Schjerven og annet er jo så amatörmessig at det skaper åpenbar forargelse og dermed sympati for FrP. Men mer subtil Rifenstahl-taktikk : klipping, spörsmålsformulering, krypskytteri fra Nakkim/Takvam ?

    SvarSlett
  2. Hei Elling.

    Tja, hva skal man si? Det er ingen tvil om at valgkampen blir tøff, også i forhold til vanskelige, og av å til vridde spørsmål fra journalister.

    Vi får håpe både partilederutspørringer og andre intervjuer blir objektive, og like tøffe for andre politikere.

    Vi er klare!

    SvarSlett