tirsdag, august 25

Arbeiderpartiet forstår ikke helsepolitikk

Bjarne Håkon Hanssen sier at det ikke blir flere leger av å ansette de i private sykehus. Nei, men det at private leger, utstyr og annet helsepersonell får bruke sin kapasitet, det fører til kortere helsekøer og mer pasientbehandling.

PRISY (Private sykehus sin forening), anslår at de på kort tid kan øke kapasiteten til å kunne behandle 25.000 pasienter i året. Dette står i grell kontrast til utviklingen i helsekøene de senere år, som under de rød-grønne har økt fra 200.000 til 250.000.

Det at Vangseter og andre rus og rehabiliteringsinstitusjoner får åpnet sengene som i dag står tomme rammer ikke det offentlige, men det hjelper de 4200 rusmisbrukerne som står i kø, og de hjerte, lunge, og fedmepasienter som i dag ikke får et adekvat rehabiliteringstilbud.

Hvordan Bjarne Håkons avesjon mot private løsninger, finansiert av det offentlige kan fremstilles som et ran av offentlige ressurser, er for meg uforståelig.

Wake up and smell the coffee Bjarme. Dette handler om å hjelpe pasienter. Du ofrer pasienter på ideologiens alter, og det er rett og slett skammelig.

5 kommentarer:

  1. Som du skriver; "PRISY (Private sykehus sin forening), anslår at de på kort tid kan øke kapasiteten til å kunne behandle 25.000 pasienter i året."

    De må altså øke kapasiteten. For at de skal øke kapasiteten uten å selv utdanne leger må de ta ferdigutdannede leger fra det offentlige. Dermed blir det offentlige tilbudet dårligere, og helsekøen vil fortsatt være like lang.

    Når private sykehus kan behandle 10 000 flere betyr det mao at offentlige sykehus kan behandle 10 000 mindre.

    SvarSlett
  2. Hei Håvard.

    Det du sier er feil.

    PRISY har kapasitet til å behandle langt flere med de ansatte de allerede har.

    Et annet poeng er at en lege i privat sektor behandler over dobbelt så mange pasienter pr. uke, som en lege i offentlig sektor. Dette er gjennomsnittstall selvsagt.

    Mellom 2001-2005 sto PRISY for 2 % av spesialisthelsetjenesten, i dag står de for under 1 %. Mellom 2001-2005 gikk køene ned med om lag 20.000 pr år, mens de nå øker med ca 15.000 pr år..

    SvarSlett
  3. Hei til deg som er blogger,
    Det du sier er helt feil. Jeg er sykepleier og vet at flere leger jobber både på private klinikker samtidig som de jobber i det offentlige. Vi har mangel på spesialister og de jobber døgnet rundt. Det betyr flere blir operert og behandlet feil. Er dere i Frp villige til å ta de konsekvensene som kommer etter feil operasjon? Jeg håper dere er klokere enn så.

    Vi mangler fagfolk. I oslo er mere enn 40 prosent i kommunale helseforetakene er ufaglærte og det er dere Frp ere som styrer helsepolitikken her. Ser du resultatet? Det er dokumenter at det ikke henger på greip. Du må feie litt for egen dør. Det er mangel på sykehjemsplass og det er blitt dyrere med deres modell for bydelene å kjøpe plass. Det er prisen for brukervalg.
    Folk venter i kø for å få trygghetsalarm i Oslo, det er altså mere enn 400 stk som venter. Dere holder kjeft om det. Hvorfor tar ingen aviser hensyn til det?

    SvarSlett
  4. Hei Athithan.

    Jeg deler opp svaret i to deler, en del om sykehus og en del om sykehjem:

    Det er selvsagt riktig det du sier om at enkelte leger jobber i både privat og offentlig sykehus. Det som imidlertid er sant, er at det er ledig kapasitet hos private sykehus. Det vi ønsker er at pasienten skal velge mellom privat å offentlig sykehus på frittsykehusvalg.no regningen skal betales av det offentlige. På denne måten vil all kapasitet bli benyttet, og ikke slik det er i dag, at de med tykk lommebok kan kjøpe seg ut av helsekøen hos private.

    Når det gjelder fagfolk i sykehjemmene, så er dette ikke et særlig Oslofenomen, faktisk så er andelen ufaglærte langt høyere i mange kommuner som styres av Arbeiderpartiet og de andre partiene. Men dette betyr ikke at vi er fornøyd.

    Vi ønsker at staten overtar ansvaret for eldreomsorgen, vi vil innføre bemanningsnormer for leger, sykepleiere og hjelpepleiere, slik at kompetansen blir god nok ved alle landets sykehjem.

    Hvor får vi arbeidskraften fra, vel vi kan begynne med å gi alle som i dag har lave stillingsbrøker, altså ufrivillig deltid. Der er det mange årsverk å hente av gode dyktige kompetente helsepersoner!

    Mvh

    Ole Berget

    SvarSlett
  5. http://www.dn.no/valg/article1730060.ece


    God morgen. Fant denne i dag. Det er sikkert mulig å si noe om dette.

    SvarSlett