tirsdag, august 4

Fire nye år - Regjeringens 7 punkter

Regjeringspartiene la i dag frem en liste over de viktigste områdene for en eventuelt ny rød-grønn regjering etter 14. september. Listen besto i all hovedsak av gammel retorikk, uten innhold og konkrete løsninger.

Her er de syv punktene som regjeringen lanserte, med mine personlige kommentarer på hvert punkt.

1. En satsing på arbeid og næringsliv.

Norsk næringsliv er i en stadig større konkurranse med utendlanske bedrifter. Regjeringen ønsker å øke skatter og avgifter for næringslivet, noe som medfører at konkurranseevnen svekkes. Dette kan bety utflagging av bedrifter, og derav tap av arbeidsplasser. Regjeringen ønsker nok en større stat, med stadig flere offentlig ansatte byråkrater og andre stillinger som ikke skaper verdier. Dette er ris til egen bak. Verdier må skapes, og det private næringslivet, de små og mellomstore bedriftene er det bærende element i sysselsettingen i Norge. FrP vil styrke næringslivet, for vi er fullstendig klar over at verdier må skapes før de kan deles.

2. Mer kunnskap - nei til privatisering av skolen.

Kristin Halvorsen går til frontalangrep på FrP og Høyre som ønsker et privat supplement i den norske skolen. Dette for å skape en konkurranse og et korrektiv til den offentlige skolen, slik at man får en kvalitetsheving også i den offentlige skolen. FrP ønsker private skoler, men disse skal være offentlig finansiert, slik at det ikke er forskjell på Jørgen Hattemaker og Kong Salomo. Det at statsminister Stoltenberg har gått på privatskole så ikke ut til å oppta SVs tid så meget under pressekonferansen. Norsk skole kommer svært dårlig ut på internasjonale undersøkelser, og SVs skolefokus er ikke løsningen for kunnskapssamfunnet Norge.


3. Ta hele landet i bruk.

Senterpartiet vil ta hele landet i bruk. Ja hvem vil ikke det? Jeg er ikke sikker på om Senterpartiet har så mye å skryte av på dette området de siste årene. Hvorfor har fraflyttingen tiltatt under Senterpartiets regjeringstid?

Fremskrittspartiet vil satse på distriktene, både når det gjelder selvrådretten til bonden, det lokale selvstyre i kommunene, og ikke minst samferdsels- og infratrukturpolitikken.

Hvorfor skal man ha forbud mot å bygge i strandsonen i Vikna? En kommune med 4000 innbyggere og 6000 øyer. Allmennheten har mer enn nok plass i distriktene, la de bygge og drive verdiskapning langs strandsonen! Dette må være opp til den enkelte kommune, og ikke sentrale politikere i Oslo. Det samme gjelder rovdyrpolitikken. Hva har Senterpartiet gjort for sauebøndene i Lierne? Der det for noen få år siden var over 40 sauebønder, er det nå 3 stykker igjen. Rovdyrpolitikken er senterpartiets største svik.

4. God offentlig omsorg og helsetjenester.

20.000 flere i helsekø hvert eneste år under de rød-grønne, 4500 rusmisbrukere som ikke får hjelp, hver sjette rehabiliteringsseng er lagt ned. Gratulerer Kristin, Gratulerer Jens, Gratulerer Liv Signe. Dere har virkelig gjort jobben i helsevesenet.

FrP vil ta i bruk all kapasitet i helsevesenet, også hos private og ideelle. Det er kun en allergi mot private tilbydere som kjennetegner de rød-grønne. La oss bruke alt av plasser, og alt av kompetanse, uavhengig om det står AS Norge eller noe annet øverst på lønnsslippen. FrP vil la alle bidra, men det skal finansieres av det offentlige. Det er dette som betyr noe for folk flest: Kortere køer og ventetider, man får hjelp når man har behov, og det finansieres av det offentlige.

5. Kamp for trygghet og mot kriminalitet.

Politisitusjonen sier vel sitt. Jeg tror det er mange som føler seg utrygge, både i Oslo sentrum, og en rekke andre steder i landet, som en følge av regjeringens naive kriminalitetspolitikk. Storberget kan skryte av at soningskøene har gått ned, men det er ikke spesielt rart, når han har løst situasjonen ved å la kriminelle slippe å sone.

FrP vil øke straffene, styrke politiet, og la kriminelle sitte bak murene. Lov og orden skal gjeninnføres i det norske samfunnet, slik at folk flest kan føle seg trygge når de går på gatene i dette landet.

6. Et løft for kultur og frivillighet.

Det er mulig at det er viktig at kunstnere er ansatt i staten, uten noen som helst krav til å produsere noe folk faktisk vil se, høre eller lytte til. Jeg er uenig.

FrP vil satse på barne og ungdomskulturen, breddeidretten og frivilligheten. Momsfritak for frivillige lag og organisasjoner er noe FrP har kjempet for i all år. Regjeringen har valgt å ikke følge vårt eksempel. Dette er rett å slett flaut. La frivilligheten slippe til, de har så uendelig mye å bidra med i dette samfunnet.

7. Kamp for klimaet og for internasjonal solidaritet.

Jeg venter fortsatt på den berømte "månelandingen" som statsminsiteren redegjorde for i nyttårstalen sin i 2006. Jeg tror nok jeg må vente litt til. FrP foreslo 200 millioner til oljevernberedskap, men regjeringen følte at dette ikke var nødvendig. Si det til innbyggerne i Langesund og langs sørlandskysten.

Internasjonal solidaritet er et begrep om er vagt. SV mener dette utelukkende dreier seg om bistand, som i alt for mange tilfeller ikke går til de som trenger det mest.

FrP mener internasjonal solidaritet handler om å la fattige bønder i Afrika selge varer til Norge, uten at dette blir avgiftsbelagt gjennom tollinstituttet. Dette vil bidra til verdiskapning, utvikling og velferd i fattige land. Dette er vel Senterpartiet litt tvilende til?

Det norske bidraget i Afghanistan handler også i høyeste grad om internasjonal solidaritet. Det handler om å la kvinner å barn få frihet, til å gå på skole, til å gå uten burka, til å jobbe, til å være likestilte mennesker. SV vil trekke styrkene ut. Forstå det de som kan.

Oppsummering:

De 7 punktene inneholder hverken overraskelser eller nytenkning. Dette er kjente argumenter, men desverre er det like innholdsløst som politikken som er ført de siste fire årene. Norge har behov for fornyelse, og den fornyelsen er det FrP som står for. Godt valg :)

3 kommentarer:

  1. Overraskelser eller nytenking? Dette handler om ideologi og retning i politikken. Jeg forstår at dette med retning og forutsigbarhet i politikken er vanskelig å forstå for FrP.

    SvarSlett
  2. Vel, jeg hadde kanskje forventet noen konkrete reformplaner eller nye store prosjekter. Enig i at mye av dette er ideologi, og den kampen skal vi mer enn gjerne ta. Et eksempel på dette er jo at regjeringen ikke vil ha private supplement i helsetjenesten, dette har medført en eksplosjon i helsekøene og ventetidene. FrP vil bruke private og ideelle, finansiert av det offentlige. Denne debatten tar vi, og den vinner vi :)

    Takk for innspill Odd.

    SvarSlett
  3. Odd Frantzen, dere på venstresiden har forstått lite eller ingenting de siste 20 årene. Det eneste dere har i tankene, er å se etter muligheter for å stikke hånda i andres lommer og forsyne dere av andres penger. Den rød-grønne regjeringen er til stor skade for landet. Det merkes ikke ennå, for oljekronene som strømmer inn til landet dekker over det meste. Derfor kan dere fortsatt hyle og skrike og "stå på krava" - enn så lenge.

    SvarSlett