tirsdag, august 18

Arbeiderpartiet og skatt

I de første ukene av valgkampen har Arbeiderpartiet krevd at FrP tallfester sine skattelettelser. Det har vi gjort. Vi vil gi skattelettelser i størrelsesorden 20-29 mrd, alt etter den økonomiske situasjonen. Spørsmålet Arbeiderpartiet nekter å svare på er mer interessant.

Arbeiderpartiet sier man skal holde skattetrykket på dagens nivå, men at det skal "omfordeles". Nå vil jeg ha et klart svar fra Jens Stoltenberg: Hvilke skatter og avgifter skal økes?

I inneværende periode har Stoltenberg økt egenandelene på helse, bensinavgiften, dokumentavgiften og en rekke andre avgifter som rammer folk flest. Velgerne har krav på å vite om det er disse avgiftene som skal øke nok en gang.

Avgifter rammer grunnleggende usosialt. Jens Stoltenberg, når du øker bensinavgifter, egenandeler i helsevesenet, el-avgiften og matmomsen, så er det ikke Kjell Inge Røkke og dine venner fra Oslos beste vestkant som rammes. Det er alenemoren som må kjøre barnet sitt til barnehage og trening, det er minstepensjonisten som må betale dyre strømregninger, og det er reuvmatikeren som må betale økte egenandeler.

Tørr du svare nå? Eller skal velgerne måtte la seg overraske etter valget?

FrP er tydelige 83 % av skattelettelsene går til personer med inntekt under 500.000, formueskatten og arveavgiften fjernes, slik at arbeidsplasser både sikres og skapes.

Håper du svarer Jens, men jeg tror ikke det skjer. Det tryggeste er nok å stemme FrP for da vet vi at vi får fornuftige og sosiale skatte og avgiftslettelser, til det beste for folk flest og næringslivet i Norge.

1 kommentar:

  1. FRP vil ikke være redd og bruke av oljefondet
    viss partiet kom til makten Den Rød Grønne
    regjeringen bruker milliarder som blir
    gitt til korrupte land.Milliardene blir
    stukket i lommen på dem som styrer landene.
    Det er nok av hull og putte disse milliardene
    her i landet.FRP hadde tatt til fornuft
    og stoppet all uhjelp i løpet av 100 dager.



    JILL

    SvarSlett