torsdag, juli 23

Mullah Krekar

Vg-Nett:

"Stortingskandidat for Frp i Akershus, Tom Staahle, vil sende Mulla Krekar tilbake til Nord-Irak selv om han risikerer dødsstraff."

FrP har tatt avstand fra disse uttalelsene, og dermed er ballen lagt død. Krekar skal ut av Norge, etter at vi har fått på plass en løsning og avtale med Irakiske eller andre lands myndigheter.

La meg allikevel komme med noen betrakninger rundt saken:

Dersom man har sett eller har tenkt å se dokumentaren om Krekar som er laget av NBC, som sendes på TV2 i kveld, vil man få se at dette er en mann som fortsatt driver aktiv opplæring i Jihad (Hellig Krig) over internett. Han oppfordrer til drap av amrikanske og norske sivile, og utelukker ikke bruk av atombombe. Han er også blitt definert som en trussel for rikets sikkerhet av en norsk domstol. Fortsatt er han en fri mann i Oslo, Norge.

La oss vurdere dødsstraff utspillet til Tom. Jeg har forståelse for frustrasjonen over at Krekar ikke blir sendt tilbake. Min rettsoppfattelse tilsier at en person som er en fare for rikets sikkerhet, ikke bør være en fri mann i Norge.

Krekar underviser i Jihad, og støtter Taliban og Al-Quida. Dette er terrororganisasjoner som norske soldater bekjemper hver eneste dag i Afghanistan. La meg skyte inn en stor honnør og takk til de menn og kvinner som kjemper for vår frihet, og ikke minst for kvinner og barns rettigheter i et undertrykkende talibanregime.

Vår oppgave er å skaffe frihet og demokrati til undertrykte mennesker i verden. Krekar motarbeider dette på det groveste, og er skyldig i drap, forfølgelse og undertrykking av kvinner og barn. Er dette en mann vi skal verne om i Norge?

FrP skal kaste Krekar ut av landet, så fort som over hode mulig. Jeg gir også personlig blaffen i Krekars videre skjebne, men det er en selvfølge at vi forholder oss til internasjonale konvensjoner, hva gjelder å utvise Krekar til dødsstraff.

Fortjener Krekar å dø? Svaret for mange vil være ja. For min del fortjener ikke Krekar døden, han fortjener noe langt verre. Nemlig å stå til rette for sine grusomme handlinger, ovenfor den befolkningen han har begått sine handlinger ovenfor. Da kanskje han selv skulle ønske det var dødsstraff han fikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar