onsdag, juli 22

Arbeiderpartiets nye valgkampvideo

Arbeiderpartiet med statsministeren i spissen har laget en ny valgkampvideo der hovedbudskapet er at de er opptatt av et samfunn der alle blir sett og alle blir hørt. Jeg har tillatt meg å "klippe ut" de salgordene som arbeiderpartiet har valgt å bruke i sin valgkampvideo, for så å gi noen betraktninger rundt hvert enkelt punkt:

Mens det vises bilder fra et sykehjem holder en sønn opp følgende plakat, der han beskriver hva som er viktigst for han: "At fatter`n har det bra her". Med andre ord, at eldreomsorgen i Norge holder en høy kvalitet.

Det er ingen som har glemt statsministerens lovnad om at det ikke skulle gis en krone i skattelette før det skinnte av eldreomsorgen. Det første Jens gjorde i 2005, etter å ha tatt over statsministerstolen var å innføre skattefradrag for fagforeningskontigenten. Det var vel tid for å betale tilbake LO`s ti siffrede millionbeløp som de rød-grønne mottok i valgkampen? Eldreomsorgen har gått i feil retning under de rød-grønne. Sykehjemsdekningen har sunket med 7 %, noe riksrevisjonen slo fast i en rapport som ble offentliggjort i 2009. Sagt med andre ord: terskelen er blitt høyere for å komme inn på sykehjem under de rød-grønne.

Det er mye som må gjøres med eldreomsorgen, men Arbeiderpartiet har vist gjennom snart 65 år, at de ikke har løsningen som må til. Jeg anbefaler alle å lese FrPs eldreomsorgsdokument som kan leses på:

http://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Representantforslag/2006-2007/dok8-200607-083/

I valgkampvideon er det en mor som ønsker seg "en skole som ser alle ungene".

Norge har en skole som kommer dårlig ut i internasjonale undersøkelser, dette gjelder både mobbing og karakterer. Dette er totalt uakseptabelt. Skolen i Norge må endres, slik at det blir den enkelte elev som står i fokus, slik at alle får nødvendig oppfølging, enten det er en under middels elev, eller en over gjennomsnittet dyktig elev. Hvorfor skal alle være mest mulig like, når alle barn er så fantastiske unike? Lærerrollen må styrkes, slik at man får den nødvendige autoritet i klassen, og sist men ikke minst: Det er mobbere og ikke mobbeoffre som må ta konsekvensene og bytte skole!

Videoen fortsetter med en ung jente som ønsker seg "trygghet hvis jeg skulle bli syk".

Ventelistene har økt med 20.000 personer hvert år under de rød-grønne og ventetidene har gått opp. Andelen personer som kjøper seg privat helseforsikring har eksplodert, og sykehusenes underskudd har nådd nye høyder.

Fremskrittspartiet vil sørge for å redusere ventetider og ventelister i forhold til å ta i bruk kapasitet hos private og ideelle tilbydere, dette gjelder innenfor sykehustjenester, rehabilitering, rusomsorg og andre helsetjenester. Det er åpenbart at man har gått i feil retning de siste fire årene. En svulstig samhandlingsreform som skal tre i kraft tidligst 2012 er ikke noen løsning på dette. Mens gresset gror så dør kua.

Videoen avsluttet med at statsministeren proklamerer at han står for et samfunn der alle blir sett og hørt.

Jeg vet ikke hvor mange mailer, telefoner og brev jeg har fått de siste fire årene, fra fortvilte enkeltpersoner som ikke blir sett og hørt av Arbeiderpartiet. Mange av disse har til og med forsøkt å komme i kontakt med representanter for regjeringen eller stortingsgruppen. Hvis de har vært så heldige å få snakke med noen i "systemet", får de beskjed om at man "ikke kan gå inn i enkeltsaker". Det å gå inn i enkeltsaker er tydeligvis forbeholdt gode venner av Arbeiderpartirepresentanter, slik som SV`s Inge Ryan som fikk hjelp av helseministeren da han lå på et "litt kaldt rom" på Ullevål.

Det er på grensen til frekt at Arbeiderpartiet hevder de er for et samfunn der alle blir sett og hørt. Realiteten er at det er titusenvis av enkeltskjebner som ikke blir sett og hørt under Arbeiderpartiets maktarrogante styring av Norge. Dette skal endres 14. september.

Godt valg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar