torsdag, september 10

Valgkamp og journalister

Valgkampen går sin gang, og ulike mediers politiske agenda blir tydeligere og tydeligere.

Aftenposten kjørte i gang med en hel forside som påsto at "eksperter" mente det ble mer kriminalitet med FrPs justispolitikk. Det de glemte å si var at "ekspertene" var tre aktive politikere fra de rød-grønne partiene. Det at Aftenposten i ettertid har beklaget i en ørliten kommentar, godt gjemt i egen avis, teller lite.

Dagsavisen har vel aldri lagt skjul på sin erkerøde tilhørighet, men når man lager en fremside med en utsultet gutt fra Afrika, og skriver at det er FrPs skyld, da går man for langt. Dersom bistand har fungert så forbanna bra, hvorfor var denne gutten utsultet da? Hvorfor spørr ikke Dagsavisen Senterpartiet om hvorfor de ikke vil la bønder i Afrika selge varene sine til Norge, uten at de blir ilagt skyhøye tollavgifter?

NRK, eller ARK fornektet seg ikke. En usedvanlig partipolitisk fremstilling av FrPs utenrikspolitikk i søndagsrevyen fikk både Dagens Næringsliv og Kristin Clemet til å reagere kraftig. NRK kan dra dit pepper`n gror, når de later som om de behandler alle partiene "likt".

Verdens Gang eller Virkelighetsfjern Gubbejournalistikk, har en plan om å rive FrP ned, og bygge Høyre og AP opp. Høyre vies stor spalteplass til å fortelle om intetsigende forslag, mens FrP ikke får på noen av nyhetene sine. Alt VG skriver om hva gjelder FrP er at "Siv klager over lave stoler i TV2", noe de brukte mange dager på å grave i. Latterlig avis som har en haug med se og hør journalister. Et par hederlige unntak er det selvsagt, dere vet hvem dere er.

TV2 klarer å prestere å lage en sak som "viser" at oljefondet er borte om 22 år med FrPs politikk. De har spurt arbeiderpartiets folk om å regne på dette. Er det noen i hele verden som tror at dette er objektivt fremstilt?

NRKs Kyrre Nakim klarer videre å si følgende om en meningsmåling på NRK, hvor FrP gikk frem 1,9 % mens Høyre gikk tilbake 1 %: Det er tydelig at FrP er i fritt fall, mens Høyre nå kommer for fullt. Jeg blir rett og slett forbauset over hvor latterlig enkelte politiske kommentatorer er: Hvordan i pokker har de fått jobb? Arbeidstrening gjennom NAV?

Dette var bare noen små eksempler fra valgkampen så langt.

Jeg blir matt.

3 kommentarer:

  1. Du er ikke den eneste som blir matt. Men vær sikker: Vi skal ikke glemme hvordan disse journalistikkens skampletter har oppført seg! Strengt tatt har de bevisst at de slett ikke er journalister.

    SvarSlett
  2. Merkelig at ingen i media ser ut til å bry seg om P4's avsløringer om ekstremist organisasjonen sos rasisme.Hvis man begynner å grave her,er jeg redd AUF's medlemsjuks for noen år siden blir småtterier i forhold.Denne saken stinker,men venstrevridd presse kvier seg for å ta tak i den.

    "P4 (Oslo): Hardbarkete kommunister sørger for at SOS rasisme går så det suser.

    Flere av de topptillitsvalgte i SOS rasisme er også styremedlemmer i den ultrakommunistiske organisasjonen "Tjen Folket".

    P4 avdekket i går hvordan SOS rasisme har blitt Europas største antirasistiske organisasjon ved å ha en medlemskontingenten på seks kroner - og hvordan dette har gitt dem millioner i statsstøtte.

    Daglig leder i SOS rasisme Kjell Gunnar Larsen sitter også i ledelsen i kommunistorganisasjonen "Tjen Folket" men avviser at det er noe samarbeid mellom de to organisasjonene.

    - Vi er partipolitisk uavhengig og kritiserer hvem vi vil, sier Larsen.

    Larsen er selv styremedlem i den revolusjonære organisasjonen "Tjen Folket" som hyller Stalin og Mao og mener partiet Rødt er for konservativt. Til sammen fire personer har sentrale verv både i "Tjen Folket" og SOS rasisme. Broren til Idol-Gaute, Henrik Ormåsen er Styreleder i "Tjen Folket" har vært nestleder i SOS rasisme og er sitter landsstyret. Kjell Gunnar Larsen mener det er uproblematisk at så mange fra en ytterliggående politisk bevegelse har ledende verv i SOS rasisme.

    - Vi i SOS rasisme bryr oss ikke om folk har verv i andre organisasjoner, sier Larsen.


    Khalid Salimi er grunnlegger av SOS rasisme og sier han ble skvist ut av kommunistene. Han mener SOS rasisme i dag er styrt av hovedsakelig hvite kommunister.

    - Det er et paradoks at det trolig er flere "svartinger" som er med i Frp enn i SOS rasisme, sier Salimi.


    http://www.p4.no/story.aspx?id=319970

    SvarSlett
  3. Ser ut til at den såkalte "kampen" mot rasisme har blitt big business.

    Eneste media som tør å ta denne saken,er P4.
    Det viser litt om hvor venstrevridd media i Norge er.En fare for demokratiet etter min mening.

    P4 (Oslo): SOS rasisme har solide overskudd og investerer stort i eiendom. Samtidig får de millionstøtte fra staten. Nå kommer krav om grundigere kontroll.

    SOS rasisme har fått 20 millioner kroner i statsstøtte de siste ti årene. Størst har støtten vært de siste årene med rundt tre millioner kroner årlig tilskudd.


    Eget eiendomsselskap

    Organisasjonens økonomi er så solid at de har kunne spytte i to millioner kroner for å opprette et eget eiendomsselskap, Aktivisteiendom AS. Dette selskapet har investert i eiendommer i Oslo, Bergen og Trondheim. Og pengene har de kunne låne fra SOS rasisme og flere lokallag. For eksempel har SOS rasisme i Haugesund lånt ut over to millioner kroner. Dette lokallaget hadde i tillegg råd til å kjøpe nye lokaler til seg selv tidligere i år, uten å låne penger. SOS rasisme har nesten ikke gjeld, og har i tillegg 2,4 millioner kroner i banken.

    "Tjen penger"

    - Et passende navn på SOS rasisme nå kunne vært "Tjen penger", sier Khalid Salimi som var med å grunnlegge organisasjonen på 80-tallet. Han synes det er merkelig at SOS rasisme ikke er mer synlig.
    - Med de store økonomiske ressursene og mange medlemmene organisasjonen har er det rart vi ikke ser mer til dem. De er til stedet med er ikke så viktige som andre aktører når det gjelder antirasistisk arbeid, sier Salimi som ønsker seg er gransking av organisasjonen og pengebruken.

    http://www.p4.no/story.aspx?id=319968

    SvarSlett