onsdag, oktober 14

Statsbudsjettet - Fortsatt helsekøer og uverdig omsorg

Statsbudsjettet som er lagt frem fra regjeringen vitner ikke om forbedringer for pasienter, rusmisbrukere, eldre pleietrengende og personer med behov for rehabilitering. Utrolig skuffende at regjeringen ikke får til mer, all den tid de bruker oljepenger ut av en annen verden.

Bjarne Håkon Hanssen brukte valgkampen, og tiden i etterkant, til å forfekte behovet for store endringer, blant annet i form av å benytte større del av kapasiteten hos private og ideelle tilbydere, enten dette er i spesialisthelsetjenesten, eller rusomsorg og rehabilitering. 

Dette er nå visket ut av Soria Moria 2 og statsbudsjettet. Desverre.

Dette er rett og slett et visjonsløst statsbudsjett som fører helsenorge i samme, gale, retning. Økte køer og større problemer er fasiten når vi kommer til 2011. Valgløftene er borte, og de politiske valgene er tatt. Helse tapte kampen, og Bjarne Håkon går av. 

Nye navn lanseres daglig, Trond Giske og Jonas Gahr Støre er aktuelle navn. Det spiller ingen rolle hvem av de det blir, de er begge erfarne og drevne politikere. Politikken som ligger i Soria Moria og statsbudsjettet er imidlertid det viktige, og der har man sviktet.

Dersom du har kommentarer og tips til hva som må gjøres i helsevesenet har FrPs helsefraksjon en egen facebookgruppe, hvor samtlige av fraksjonens medlemmer vil være aktive. Linken til dette er:

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=179481970399&ref=share

Vi trenger din hjelp til å få innsyn i helse og omsorgssektoren. Intet innspill er for lite, og intet er for stort!

9 kommentarer:

  1. Uff, hvem skal de sette til å skjemme oss ut internasjonalt, da, hvis Gahr Støre skal jobbe nasjonalt? Han er en fin utenriksminister, og samtlige andre vil vanære Norge internasjonalt.

    Gahr Støre for President!

    SvarSlett
  2. Hehe. Ja, han er iallefall pragmatisk.

    Hvem mener du bør styre helsedepartementet?

    SvarSlett
  3. Nesten ikke interessant hvem som blir minister så lenge regjeringen ikke holder ord. Når de lanserte opptrappingsplanen for rusfeltet for 4 år siden, lovet de satsing på nivå med opptrapping på psykisk helse. Den var på 9 milliarder på 9 år. Rusfeltet har så langt "fått" 800 millioner på 5 år (inklusive 2010). Nylig avgått minister ropte høyt og lenge om at rusomsorgen var en skandale, det samme gjorde hans kollegere. Resultatet er 150 mill for 2010 som er en nedgang på 150 mill fra ifjor. Et samlet Storting har sagt de ønsker å løfte rusomsorgen - la oss håpe at Regjeringen denne gang lytter til Stortinget og ikke overkjører de - igjen!

    SvarSlett
  4. Vel talt Anne-Karin. Jeg er av den oppfatning at dette ikke kan kalles en opptrapping av rusfeltet over hodet.

    Min påstand er at situasjonen i rusomsorgen er verre i dag, enn hva den var da planen ble lansert. Flere skjbner, flere barn av rusmisbrukere og flere lidelser.

    Dette må stortinget rett å slett gjøre noe med!

    SvarSlett
  5. Så det har ingenting å si hva man kommer til å gjøre, interessant.

    Få de idiotiske anbudskravene ut av offentlig sektor så vi slipper å kjøpe tjenester fra private firmaer som ikke trenger å utføre dem, så kanskje noe kan bli gjordt.

    SvarSlett
  6. Har sansen for JGS, håper han fortsetter som utenriksminister, og fortsatt kan være en høy-aktuell kandidat som kan ta over for Jens S.

    SvarSlett
  7. Det er vel ikke de private tjenestene som ødelegger helse- og omsorgssektoren, det er vel mere det offentlige systemet for hvordan anbudene gjøres som ødelegger. Ser man på omleggingen som man gjorde med det offentlige barnevernet for noen år siden der mer og mer skulle havne på anbud så gikk dette ut over barna i barnevernet, ikke fordi selve institusjonene ble dårligere, men fordi regelverket, barnevernsloven m.m er utdatert og dermed skaper unødvendig mye rot.

    Et godt eksempel er SOS Barnebyer i Bergen. 20 ledige plasser, mer enn nok av barn som trenger omsorg og en trygg plass for å vokse opp, men barnevernet veit ikke hvordan de skal definere barnebyen, er det en utvidet fosterhjemsordning eller institusjon? Ergo - plassene blir stående ledige, fordi man kan ikke plassere barn på tiltak når definisjonen på "plassen" ikke er ferdig......
    Stå på Ole, du gjør en viktig jobb :)Noen konkrete ting som bør settes igang: Evaluering av statlig og kommunalt barnevern(spes i forhold til rus), en systematisk kartlegging av antallet barn av rusmisbrukere, forskning på behandling av familier som berøres av rus, slik at man kan få best mulig behandling/terpai for HELE familien, ikke bare rusmisbrukeren.

    Vi snakkes!

    SvarSlett
  8. Enig med Marius!

    Det er ikke private og ideelle tilbydere som er problemet, men hvordan anbudssystemet er utformet.

    Min påstand er at vi har behov for alle gode krefter, det viktigste er ikke om det er en offentlig eller privat institusjon, men at den enkelte får den hjelpen som trengs!

    SvarSlett
  9. Støre bør være der han er. han og Gro gjorde en skjit-dårlig jobb i WHO og han bør holdes unna jobben som helseminister. Han gjør en god jobb som utenriksminister og bør ikke bli tvunget til å dumme seg og Norge ut internasjonalt som helseminisster - uansett hvor mye han måtte ha lært fra tiden i WHO, han gikk inn i rekka av hellertvilsomt kvalifiserte politikere som Norge har kjøpt plass til i FN systemet over mange år.

    SvarSlett