torsdag, august 20

LO og Arbeiderpartiets intimgrense

LO og Arbeiderpartiet er to sider av samme sak. Det at LO driver valgkamp for Arbeiderpartiet er ikke noe nytt, men hvorfor tråkker de ned på 22 % av sine egne medlemmer?

En ny måling viser at 22 % av LOs medlemmer har tenkt å stemme FrP. LOs ledelse derimot, går til angrep på FrP ved å spre usannheter og skremselsbilder av vår politikk.

LO sendte FrP 41 spørsmål som vi svarte grundig på. LO utelater å gjengi de fullstendige svarene og bruker bruddstykker for å argumentere mot FrP. Patetisk vil jeg kalle det. Les LOs spørsmål og fullstendige svar fra FrP på www.frp.no

LO har fast plass i sentralstyret til Arbeiderpartiet. Hvordan kan en organisasjon som burde vært uavhengig ha plass i det øverste organet til et politisk parti? Jeg finner det svært underlig, og delvis undergravende for demokratiet. LO bruker sine medlemmers kontigent til å drive valgkamp for AP, på tross av at kun 45 % av deres medlemmer har tenkt å stemme på nettopp dette partiet. 22 % av kontigenten burde kanskje gått til FrP?

FrP vil ikke være noen trussel for arbeidslivet i Norge. Tvert i mot, vil vi respektere inngåtte avtaler mellom LO, NHO og myndighetene? IA-avtalen er forsøkt revidert av Arbeiderpartiet to ganger den siste perioden, mens FrP hele tiden har stått for den inngåtte avtalen. LO bør egentlig skamme seg litt.

FrP har stilt LO 41 spørsmål tilbake, men vi har ikke fått svar. LO er rett og slett feige, og det er desverre slik at man har utviklet organisasjonen til å være et organisatorisk ledd i Arbeiderpartiet.

Heldigvis lar ikke LO-medlemmene seg skremme av Flåthen og andre partibokpamper.

FrP er for folk flest, trygge arbeidsplasser og et godt næringsliv. Det skal vi gjennomføre etter 14. september.

Godt Valg.

12 kommentarer:

  1. Jeg er selv medlem av LO, men er en del av de 22% som stemmer FRP.

    Jeg har, som du påpeker her, over lengre tid sett meg lei på at LO-sentralt uttaler seg og handler på vegne av ALLE sine medlemmer, men hvor under halvparten er enige i det de gjør og sier.
    Spesielt i mange av angrepene på FRP, og at de oppfører seg som Arbeiderpartiets skytsengler.

    Ettersom jeg har store fordeler av å være medlem, ville det vært meget uklokt av meg å melde meg ut derfra.

    Jeg ønsker og håper at LO en gang i fremtiden vil oppføre seg som en uavhengig fagorganisasjon, og ikke bare gjøre som AP sier at de skal.

    SvarSlett
  2. Hei Espen.

    Jeg er helt enig med deg i det du sier.
    Håper FrP og LO får et godt samarbeid etter 14. september.

    Mvh

    Ole Berget

    SvarSlett
  3. Hei

    Jeg er veldig enig med deg i alt du skriver Espen, og denne debatter kommer ved hvert valg.

    Men

    AP og LO, og de rødgrønne generelt liker ikke at Erna Solberg har vist seg å gjøre det godt i partilederdebattene. Det er viktig for den rødgrønne regjeringen og LO å ha Frp som sin hovedfiende ved dette valget. På den måten så tvinger de også Krf og V til å ta så klinkende klart avstand fra Frp.

    Denne strategien er den eneste måten de rødgrønne kan vinne valget på. Det hjelper ikke at H og Frp har sagt at de kan sitte i regjering sammen.

    Så lenge de rødgrønne bruker Frp som regjeringsalternativet, så kan de hamre løs på Frp og vinne svært mange tvilere som går på de rødgrønne sin tåkelegging av alt som ikke er gjort eller alle tabbene den siste perioden.

    Husk tvilerne er kanskje de som følger minst med i debatten og dermed lett går for det eksisterende, og i hvert fall de som gir uttrykk for å ikke gjøre store endringer slik som dagens regjering. Vi er på riktig vei, alle skal med osv osv. Det fenger tvilerne før valget og på valgdagen.

    Derfor gjør de også alt for å fortsette å peke på Siv, og kjøre debatter mot Siv hvor de kan fotelle om total uansvarlighet, som de fleste velgere ser på som med megastore skattelettelser.

    Frp kan komme i regjering etter valget,men det krever nok at man på borgerlig side faktisk gjør noen avklaring og sikrer at AP/LO mister sitt viktigste våpen nå i innspurte. For det kommer til å bli enda mer spissing i innspurten i forhold til den sittende regjering eller Frp.

    Det kan det borgerlig alternative tape valget på.

    Om Frp, sammen med Høyre hadde frontet Erna Solberg som Statsministerkandidaten på høyresiden, så hadde det også medført at V og Krf hadde åpnet for samtaler. Ved å flytte politikken til Frp nærmere Høyre, så oppnår også Frp større forståelse for å ha en sterk innflytelse i en fremtidig regjering.

    Med dagens målinger så vil nok Frp kanskje bli mindre en H,Krf og V. og da er det ikke en poeng at Frp skal være kjempestor i en ny regjering. Det får flere velgere til å tvile seg vekk p.g.a. propagandaen til AP/LO mot Frp. Frp vil kanskje ha 30 % av statsrådene i en ny regjering, og jeg tror det er en meget godt resultat mht. at Frp tross alt befinner seg på en ytterfløy. En slik andel ville også gjort det enklere å få med Krf og V som er nødvendig for å komme i regjering.

    Siv blir nok Finansminister eller tilsvarende viktig post, men Erna blir statsminister.

    Hadde Frp erkjent dette, ville mye være gjort i forhold til å vinne valget og bruke flertallet til å danne en sterk borgerlig regjering. Da hadde også Erna overtatt rollen i duellene med Jens, og Jens ville ha betydelige problemer å forsøke å spre frykt blandt velgerne som igjen er hans eneste våpen nå i valgkampinnspurten.

    Godt valg. Jeg tror vi kan lykkes.

    SvarSlett
  4. Heisan
    Jeg er blandt de minst 22% som stemmer FRP og er organisert, jeg ville ikke ha meldt meg ut fordi det er viktig jobb vi tillitsvalgte gjør for arbeiderene og jeg er overbevist om at FRP ikke er intressert i å svikte sine 22% i LO.
    Jeg ser at anonym mener at Erna bør bli statsminister, sorry kan ikke fatte hva du tenker på, ett lite parti på str med 1/3 av FRP skal ha statsministeren bare for å få med min min partiene KRF og Venstre med sponhove som hoved sviker nei det blir en heller dårlig blanding.
    Hvis vi ser litt på Høyre pr dagsdato er de på litt fremgang men om det er takket være Erna det vet ikke jeg, men Erna som statsminister nei takk.
    Kom igjen Siv, denne gangen skal FRP vise at vi kan.

    SvarSlett
  5. Hei Anonym.

    Følger ikke analysen din helt i mål.. For oss er det veldig naturlig at Siv blir statsminister dersom FrP er det klart største partiet på borgelig side. Det er en del av demokratitanken hos meg iallefall.

    Når det gjelder Erna, og dette står for min egen regning, syns jeg hun er en slett statsministerkandidat. Min personlige mening er at Høyre burde hatt en annen kandidat til landets viktigste jobb. Men, det er selvsagt smak og behag.

    Mvh

    Ole Berget

    SvarSlett
  6. Grete Fristad Brendhagen20. august 2009 kl. 14:30

    At LO tar ut deler av svarene forundrer meg ikke, ei heller at FrP ikke får svar på sine spørsmål. De er jo så redd for at FrP skal få makt, og DET er jo ikke så rart, sjansen er jo mere enn stor. Om jeg tilhører de 22 % JA

    SvarSlett
  7. Hei Ole

    Nå vet jo du at i forrige borgerlige regjering så var Bondevik statsminister. Og det hadde neppe noe med størrelse på partiet, men fordi det var riktig mht realismen i å danne en regjering som kunne få bred støtte. Det var jo i tillegg en mindretallsregjering.

    I dette tilfelle, og selv om Frp er størst, så har det ikke med demokrati, men hvor man finner balansepunket for å komme frem til en enighet.

    AP og den rødgrønne regjeringen vet dette godt, men kjører likevel på Frp, og forsøker å fremstille den som farlig for landet.

    Men skal dette gå bra så må også Frp ta inn over seg strategien til de rødgrønne. Hvorfor tror dere ellers at AP og de andre på rød side plutselig er blitt så velvillige til å snakke med Frp. T.o.m. LO forsøker å late som de kan klare å snakke med Frp.

    Dette er fordi dette er deres fremste våpen for å bli gjenvalgt i 4 nye år. De gjør hva som helst for å få dette til, og strategien er klinkende klar.

    Frp er så opptatt av målingene og at det nå kan være mulighet til å komme i regjering at Frp blir sin største fiende i forhold til å klare dette inn.

    Derfor MÅ dere innse at balansen på høyresiden, og muligheten for å få til en regjering, ligger i det faktum at høyresiden samles nå om en statsministerkandidat, og den kan IKKE ligge ytterst til høyre om man ønsker å få Krf og V med. Og uten dem, ingen regjering. Det er utopi å tro at H og Frp kan styre alene eller for den del også Frp.

    Ser dere ikke dette ??

    Noe må gjøres NÅ.

    SvarSlett
  8. Hei igjen :-)

    Har jobbet i 13 timer nå, så er litt sliten, kommer derfor med et kort svar..

    FrP vil ikke sitte i en regjering vi ikke er en del av, KrF og Venstre vil ikke samarbeide i regjering med oss, ergo er det eventuelt snakk om en regjering av bare FrP eller FrP og Høyre. Hvis FrP sitter i regjering sammen med Høyre, og dagens meningsmålinger slår til, så blir Siv statsminister.

    Venstre og KrF kan ikke lenger ta våre stemmer til inntekt for seg selv.

    Mvh

    Ole Berget

    SvarSlett
  9. Hei Ole

    Jeg er redd du mistolker situasjonen noe, og at det eneste man oppnår på høyresiden er at de rødgrønne skaffer seg gratispoeng.

    En hver som kjenner det politiske landskap må være enig i at Frp utgjør ytterste høyreside i politikken. Uansett størrelse så har Frp alle sine motstandere til venstre for seg.

    M.a.o. så må Frp forsøke å samle så mange aktører som er nødvendig nærmest seg mot venstre for å få flertall. For å få med de siste mandatene/partiene til venstre for Frp som er nødvendig, så må man faktisk ha en leder som evner å samle disse til en sterk enhet.

    Vi hadde tidliger Jan Petersen fra Høyre og Enoksen fra Senterpartiet som førte en uforsonlig linje mot hverandre. Det endte jo med at Sp havnet på venstresiden. Siv har ikke klart å samle V og Krf med seg, og må overlate til Erna å gjøre den jobben.

    Kun på denne måten oppnår Frp en rolle etter valget, som kan speile det antall velgere som har stemt på Frp.

    Frp kan velge å heller fortsette i en oposisjon og satse på å være "protestparti" som likevel ikke blir brukt som noe annet en de rødgrønne sitt "alternativet ville vært så mye verre" alibi.

    Men da har Frp i så fall vist at ansvar er ikke Frp sin greie.
    "Om ikke Frp får 50 % av statsrådene i en borgerlig regjering, dersom 50 % av mandatene på borgerlig side er Frp mandater, ja så vil de ikke sitte i regjering".

    Med den holdningen og strategien kan Kolberg og Co le hele veien til regjeringsbygget også etter høstens valg.

    Men det er ikke for sent, og jeg synes å se at Siv faktisk har sett strategien til AP/LO ( SV og SP er jo bare støttepartier )de siste dagene.

    Det gir meg et håp om at noe gjøres, og at Frp slutter å gå med skylapper. Det kan virke som Frp har voksesmerter, og har vært mer opptatt av å bli størst på høyresiden, en å bidra til at en ny regjering kommer inn fra høsten av.

    Håper alle bidrar til å få det til.

    God valg.

    SvarSlett
  10. Hei igjen anonym.

    Jeg tørr minne på at FrP hele tiden har hatt døren åpen for Venstre og KrF, den er fortsatt åpen.

    Det kontante svaret fra disse partiene er at de ikke vil sitte i en regjering med FrP, uavhengig av hvem som er statsminister. Ergo faller hele ditt ressonement over ende. Det blir ingen borgelig flertallsregjering hvis KrF og Venstre står på sitt.

    La oss håpe de snur, så får man ta debatten om hvem som blir statsminister etter at politikken er lagt.

    Når det gjelder at FrP er ytterst til høyre, så er dette en svært gammeldags fremstilling av den politiske aksen. Det er ingen ren venstre-høyre akse i norsk politikk.

    FrP står i flere sammenhenger nærmere Arbeiderpartiet enn både Krf, V og Høyre. Ergo blir det for enkelt å fremstille saken på den måten du gjør.

    Din analyse er på mange måter den samme analysen som Høyre velger å bruke, noe som er missvisende.

    Håper på borgelig flertall, og at KrF og Venstre faktisk ønsker å bidra til en borgelig regjering. Realiteten kan bli at en stemme på Lars og Dagfinn er en stemme til fortsatt Jens Stolteberg.

    Mvh

    Ole Berget

    SvarSlett
  11. Frp vil jo legge ned LO, så ikke rart de ikke er noe glad i dere...

    SvarSlett
  12. Vi vil ikke legge ned LO :-) Selvsagt skal man ha rett til å organisere seg!

    Vi vil imidlertid prøve å bidra til at LO blir partipolitisk nøytrale.. Noe som er et godt stykke unna realiteten, all den tid de har fast plass i Arbeiderpartiets sentralstyre ;-)

    SvarSlett